Hoppa till sidans innehåll

Vinninga - Ulvåkers IF 1-0

2018-06-01 23:13
  • Uppdaterad: 2018-06-01 23:13

Igår gästade Ulvåker ett soligt och rejält varmt Lindvallen. Det var avspark redan 18.30 och därmed något stressigt och rörigt innan vi kunde samla oss. Hela gänget var rejält revanschsugna efter matchen sist och vi ändrade om en hel del i vårt spel för att få det att fungera bättre under gårdagens match, och det gav utdelning. 

Redan på uppvärmningen var både huvud och hjärta med, passen satt på fot och alla pratade och hjälpte varandra. Vi tog med den här inställningen ut på planen och ägde första halvlek. Vi inledde matchen med en långboll på Sara som enkelt kunde fixa en hörna, vår stjärnhörnläggare Olaus lägger en fin hörna som Klara Ahlström efter många om och men kan trycka in i mål. 1-0 efter 2 minuter. Vi rullar bollen på backen och lyckas spela ut våra motståndare. Det börjar redan i backlinjen och vi rullar bollen hela vägen upp till våra anfallare. Tyvärr lyckas vi inte få några farliga målchanser då vi ligger lite på halvfart när vi egentligen bara kan trycka in bollen i mål. Vi löser även små korta 1 meterspass för att lösa situationen istället för att tjonga boll. Resultatet står sig till halvlek.

I halvlek pratar vi mestadels om att fortsätta att jobba som vi gör, kämpa, kriga och hjälpa varandra. Vi försöker även reda ut mittfältet för att skapa ytterligare farliga anfall. 

Andra halvlek innehåller inte lika mycket skönspel från vår sida och Ulvåker trycker på mer och mer. Vi blir lite stressade och hittar inte tillbaka till vårt spel som vi hade i första halvlek. Det blir mer försvarsspel och en mer jämn halvlek. Ulvåker kommer på några halvchanser som Mikaela i mål enkelt kan rädda. Även vi har våra chanser som borde leta sig in i mål, dock blev det en mållös halvlek. Sammanfattningsvis var resultatet närmre 2-0 än 1-1 och vi är riktigt nöjda över gårdagens vinst. 

En jäkligt bra match gjord av vår lagkapten Ida Johansson som är först på varenda boll och peppar upp varenda spelare i Vinninga. Gött att se!

Nästa match är borta mot Råda BK 9/6, vilket DERBY! Hoppas vi ses där.

 

/Sara Larsson

Skribent: Frida Persson
Epost: This is a mailto link
Vinninga AIF - Div 2 Norra Götaland Damer
Lindvallen
531 03 Vinninga
Telefon: 072 212 37 47
E-post: This is a mailto link

Spela alltid via denna banner så stödjer du VAIF!

justnu-logo-300px